tirsdag 5. januar 2010

Tjener penger på AdSense

En aldri så liten milepæl i historien til Veien til Rikdom ble nådd på lille nyttårsaften. Den aller første utbetalingen fra Googles AdSense fant sted. 657 kroner og 21 øre tikket inn på bankkontoen.

Det er hva jeg har tjent på nettstedet fra det ble startet i februar og frem til utgangen av november. Treghet i systemet til Google er årsaken til at utbetalingen kommer først nå.

Jeg aner ikke hva som er vanlig å tjene på en blogg, men jeg ligger hver fall langt unna de summene som Emilie Nereng (14) og Ida Wulff (19) tjener. I desember oppgir Wulff å ha tjent 68 000 kroner på salg av annonser på bloggen sin. Det er nesten hundre kroner i timen, døgnet rundt.

Hvor mye Nereng, a.k.a. Voe, tjener på sin blogg er uvisst. Men i følge blogglisten har hun 138 000 daglige besøk mot Wulffs 38 000 så jeg vil tro hun har litt mer lommepenger enn de fleste andre 14-åringer. For å si det mildt.

Da blir det nesten litt komisk at jeg har klart å tjene 657 kroner og 21 øre på 10 måneder. Wulff tjente det samme på litt over tre timer i desember. Jeg bøyer meg i støvet, og innser at sminke, hair extensions og kjærlighetssorg er hottere enn budsjetter, aksjefond og strømsparing.

Motivet bak Veien til Rikdom er absolutt penger - dog ikke reklameinntekter. Det er bare for moroskyld. Da jeg startet bloggen var det ikke for å tjene penger på selve bloggingen, men for å øke min egen motivasjon til fornuftig styring av privatøkonomien.

I så måte har Veien til Rikdom vært en stor personlig suksess. Aldri før har jeg klart å øke formuen (eller mer presist: redusere underskuddet) så mye på ett år som det jeg gjorde i løpet av 2009. Tallene kommer på bloggen om noen dager. Jeg kan likevel alt nå avsløre at jeg ikke nådde målet om formuesøkning på 170 000 kroner, men det var ikke så veldig langt unna.

Foto: julosstock, sxc.hu

21 kommentarer:

 1. Gratulerer!

  Jeg regner med at du skal spare pengene etter fordelingsnøkkel? Hva skal du i så fall bruke de 5 % til utskeielse på?

  SvarSlett
 2. Takk Dragen! Jeg har vel en anelse om hvordan jeg skal bruke pengene, men det er et stort beløp så jeg tror jeg skal tenke meg grundig om før jeg tar en beslutning. Kanskje kommer jeg til å ta kontakt med banken for å be om rådgivning...

  SvarSlett
 3. Zio Paperonejanuar 08, 2010

  Man blir bare deprimert av å sammenligne seg selv med folk som Ida Wulff. Når hun har 38 000 daglige besøk sier det seg jo selv at inntjeningspotensialet er langt større. Vil også tippe at hun har klart å stable sammen et team som er dyktige på annonsesalg, og slike gjør det selvsagt alltid bedre enn privatpersoner. Vær stolt av dine 65 kroner i måneden, du. Synes personlig at dine innlegg er av langt større interesse enn Wulffs.

  (Vil forresten anbefale deg å flytte annonsene litt lenger opp på siden... de er fryktelig bortgjemte i dag.)

  Selv har jeg drevet med Google-annonser i fem år nå, og på den tiden tjent inn cirka 26 500 kroner. Inkludert det jeg har tjent på andre annonser (egensalg og andre annonsenettverk) snakker vi kanskje om 30 000. Cirka femten kroner dagen, altså. Ingenting å bli rik av, men så lenge jeg satser hardere og ikke gir opp kommer det tallet til å øke.

  Og det kommer ditt tall også til å gjøre. Særlig dersom du går inn for det.

  SvarSlett
 4. Gratulerer Pengemannen! Vurderer selv å skifte ut annonsesystemene på formuebygging mot adsense. Har adsense på andre nettsted jeg driver men har ikke fått utbetaling enda.. Jeg har på en måte lovt meg selv å ikke gjøre det men men why not? ;)

  SvarSlett
 5. @Zio: Godt å høre at du finner mine innlegg mer interessante enn Wulffs, og i all beskjedenhet må jeg si meg enig med deg.

  Takk for tipset om å flytte annonsene. Skal gjøre det og se om det har noen effekt.

  Synes det er imponerende at du har tjent over 26 000 kroner på fem år. Hvor mange lesere har du hatt per dag/uke i snitt for å oppnå det?

  @Formuebygging: Takk :) Mener å huske at du brukte AdSense før du skiftet over fra blogspot til wordpress? Hvorfor har du lovet deg selv å ikke bruke AdSense?

  SvarSlett
 6. Pengemannen: Jeg brukte adsense på formuebygging når den var på blogspot.

  Litt av grunnen til at jeg valgte bort å bruke adsense etterpå var fordi jeg ikke ville gi lesere inntrykk av at jeg har bloggen kun for å tjene penger. Men å faktisk skrive om mine tanker rundt økonomi. Jeg har også adsense på andre nettsted som i grunn skulle være nok.

  I det siste har jeg tenkt: finnes det mulighet å tjene noen småkroner også på formuebygging er det grunn nok til å sette opp annonsene. Jeg tror ikke folk vil slutte å lese av den grunn.

  SvarSlett
 7. Dersom en blogg blir "bare" annonser og null innhold tror jeg nok folk fort vil slutte å lese.

  Det fine med AdSense er at annonsene tilpasses til nettstedets innhold slik at leserne ofte vil finne annonsene relevante i forhold til den informasjonen de er på jakt etter.

  En blogg om hus og hage vil innholde mange annonser om interiør, møbler, blomster hageartikler osv. En blogg om økonomi vil ha mange annonser om nettopp økonomi, sparing, lån, investering og tilsvarende.

  Hva synes dere andre lesere? Hvor mye reklame orker dere før det blir plagsomt?

  SvarSlett
 8. Har flere nettsider med Adsense jeg og, og jeg har ikke voldsomt mange klikk i måneden. Likevel kommer det inn mellom 800 og 1200 kr i måneden bare på dette. Ettersom du har en side som dreier seg om økonomi skulle man jo tro at det er greit med penger å tjene på klikk, ettersom annonser som dreier seg om økonomi er godt betalt. Om du har godt med besøkende, er det nok bare annonseplasseringen som står i veien for god inntekt; "rød sone", altså stedet der det klikkes mest, er oppe i venstre hjørne. Annen plassering som funker bra er inni innlegg, slik som dette: http://farm2.static.flickr.com/1388/563995186_3cfe8984b0_m.jpg

  Bra med klikk, og forstyrrer ikke leseren stort. Verdt å teste, om du ikke alt har gjort det.

  SvarSlett
 9. Gratulerer! Høres ut som det er mye kunnskap å hente her om AdSense. Jeg er nybegynner selv (har nettop startet blogg), og har lagt inn AdSense. Men jeg er i tvil om hvor jeg skal legge bannerene... Foreløpig har jeg lagt dem til høyre + under første innlegg - noen tips? Bloggen min er på blogspot.

  SvarSlett
 10. Trenger du et presserende lån eller finansielle tjenester? Kontakt financialdepartment.online@gmail.com

  SvarSlett
 11. Hallo,
  Dette er for å informere allmennheten at Mr. Douglas peters, et privat lån utlåner er å åpne økonomisk mulighet for alle som har behov for noen økonomisk hjelp. Vi gir ut lån på 2% rente til enkeltpersoner , bedrifter og selskaper under en klar og forståelig betingelser og vilkår. Kontakt oss i dag via e-post: (petersdouglas488@gmail.com)

  SvarSlett
 12. Hallo,
  Leter du etter et anerkjent og akkreditert privatutlånerfirma som gir en livslang mulighet? Vi tilbyr alle typer lån på en veldig rask og enkel måte, personlige lån, billån, boliglån, studielån, virksomhetslån, investeringslån, gjeldskonsolidering og mer. Har du blitt nektet av banker og andre finansinstitusjoner? Trenger du et konsoliderings- eller boliglån? Se ikke lenger som vi har her for å gjøre alle dine økonomiske problemer til en fortid. Vi tilbyr lån fra 5000 dollar til 50.000.000 dollar ved svært høye rentesatser på 2%. Kontakt oss i dag via vår e-post nå, og vi vil gjerne gjøre dine økonomiske problemer og tidligere ting, Ingen kredittkontroll kreves, 100% garantert.
  Send oss e-post: (albakerloanfirm@gmail.com).

  SvarSlett

 13. Buy Quality COUNTERFEIT MONEY And fake Passports,Driver’s License,ID Cards,Visas.SSN And We give Out Loans to All countries
  Contact us today and get your quality Passport, Driver License, ID Cards, etc. We are number one when it comes to producing quality real and fake documents We produce both real and fake quality passports,drivers licenses, ID cards,birth certificates,diplomas,Visas,SSN,US green card if in case you have been looking to get a document/documents then now is your best chance, you can get in contact with us via:
  Email-: perfect-documentation@hotmail.com
  Skype Name:Ranko322
  whatsapp +4915215387133

  ((MONEY))

  This bills are not home made but industrial and professional manufacturing. From High
  Quality IT techinicians from US,Russia,Korea and China We offer high quality COUNTERFEIT NOTES for the following currencies;

  EUR - Euro
  USD - US Dollar
  DNR - DINAR
  GBP - British Pound
  INR - Indian Rupee
  AUD - Australian Dollar
  CAD - Canadian Dollar
  AED - Emirati Dirham
  ZAR - Rand
  CHF - Swiss Franc
  CNY - Chinese Yuan Renminbi
  MYR - Malaysian Ringgit
  THB - Thai Baht
  NZD - New Zealand Dollar
  SAR - Saudi Arabian Riyal
  QAR - Qatari Riya

  E-Mail Your Questions and Comments.

  We are looking forward to receiving your inquiries and early receipt of your first orders!

  SERIOUS INQUIRIES ONLY PLEASE
  http://legitsource4u.boards.net/board/1/general-discussion
  http://legitdocumentsav.moreforum.com/admBase/login/1224517.html

  SvarSlett
 14. lån! lån!! lån!!!
  Er du på udkig efter et velrenommeret og akkrediteret privatlånsselskab, der giver lån til livstidsmulighed. Vi tilbyder alle typer lån på en meget hurtig og nem måde, personlige lån, billån, realkreditlån, studielån, virksomhedslån, investeringslån, gældskonsolidering og meget mere. Er du blevet afvist af banker og andre finansielle institutioner? Har du brug for et konsolideringslån eller et pant? Se ikke mere som om vi er her for at gøre alle dine økonomiske problemer til en fortid. Vi udlåner midler til enkeltpersoner og virksomheder, som har brug for økonomisk bistand med en sats på 2%. Ingen socialsikringsnummer kræves og ingen kreditcheck kræves, 100% garanteret. Jeg vil bruge dette medium til at informere dig om, at vi leverer pålidelig og støttende assistance, og vi vil med glæde tilbyde dig et lån.
  Send os så en mail til: (amandaafredoloan42@gmail.com) for at ansøge om lån

  SvarSlett
 15. Er du en forretningsmann eller kvinne? Er du i noe økonomisk rot, eller trenger du penger til å starte opp din egen bedrift? Trenger du et lån for å starte en fin liten skala og middels virksomhet? Har du lav kreditt score, og du finner det vanskelig å skaffe kapitallån fra lokale banker og andre finansinstitusjoner ?. du kan faktisk få et trygt og godt lån fra et anerkjent lånefirma du kan få $ 1000 til $ 10.000.000, dette er et anerkjent lånefirma kontakt oss idagE-post: trustfundfinaceservice@gmail.com
  Med vennlig hilsen din
  ADAMS BALYN

  SvarSlett
 16. Er du en forretningsmann eller kvinne? Er du i noe økonomisk rot, eller trenger du penger til å starte opp din egen bedrift? Trenger du et lån for å starte en fin liten skala og middels virksomhet? Har du lav kreditt score, og du finner det vanskelig å skaffe kapitallån fra lokale banker og andre finansinstitusjoner ?. du kan faktisk få et trygt og godt lån fra et anerkjent lånefirma du kan få $ 1000 til $ 10.000.000, dette er et anerkjent lånefirma kontakt oss idagE-post: trustfundfinaceservice@gmail.com
  Med vennlig hilsen din
  ADAMS BALYN

  SvarSlett
 17. Er du i økonomiske vanskeligheder? Har du brug for et Lån til jul eller erhvervslån? kontakt os for hjælp email: elenanino0007@gmail.com

  SvarSlett
 18. Finansiering av fysiske eiendeler
  Hvor det er behov for å finansiere en ny kapitalinvestering, kan selskapene stole på Alliance Trust Company Leasing Limiteds serie av finansielle løsninger for å skaffe aktivet effektivt.
  leasing
  Leie innkjøp
  Kommersielle eiendomslån
  Shipping Lån
  Leverandørfinansiering
  Local Enterprise Finance Scheme
  Internationaliseringsfinansieringsordning
  Hvordan søke?
  For mer info, kontakt: collinsmark640@gmail.com

  SvarSlett
 19. VELKOMMEN til Sunshine Financial Group Worldwide, våre mål er å gi gode profesjonelle tjenester.

  Er du en gründer? Er du i noe økonomisk rot, eller trenger du penger for å starte din egen bedrift? Trenger du et lån for å starte en liten bedrift? Har du lav kreditt score og har du det vanskelig å få egenkapitallån fra lokale banker og andre finansinstitusjoner?

  Vi er et legitimt og et anerkjent låneselskap. Vi er et dynamisk selskap med økonomisk assistanse. Våre lån er godt forsikret for maksimal sikkerhet er vår prioritet. Vårt hovedmål er å hjelpe deg med å få de tjenestene du fortjener. Vårt program er den raskeste måten å få det du trenger på et øyeblikk. Reduser betalingene dine for å lette presset på dine månedlige utgifter. Få fleksibilitet som du kan bruke til noe formål - på ferie, for utdanning, for eksklusive kjøp

  Vi tilbyr et bredt spekter av finansielle tjenester, som inkluderer: personlige lån, gjeldskonsolideringslån, kommersielle lån, utlånslån, sikrede boliglån, usikrede lån, boliglån, lønningslån, studielån, utvikling, oppkjøpslån, byggelån, med en lav rente på 2% per år for enkeltpersoner og juridiske personer. Få det beste for familien din og eie hjemmet til drømmen din med vår generelle låneordning.

  Vi tilbyr alle typer lån - gjelder for tilgjengelige lån.

  Hvis du er interessert i å få et lån, vennligst skriv til oss.
  Kontakt oss for mer informasjon: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

  Vi ser frem til å høre fra deg så snart som mulig.

  Interesserte kandidater bør kontakte oss via e-post:
  (Sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

  hilsen
  Susan Benson

  SvarSlett
 20. Mitt navn er Gina Acampora, og jeg snakker som den lykkeligste personen i hele den ville verden i dag, og jeg fortalte meg selv at enhver utlåner som redder familien min fra vår dårlige situasjon, jeg vil fortelle navnet til hele den ville verden og jeg er så glad for å si at familien min er tilbake for godt fordi jeg hadde behov for et lån på $ 100.000 USD for å starte livet mitt hele tiden på grunn av mitt yrke som jeg er en enslig mor med 4 barn og hele verden virket som om det var henger på meg til jeg møtte GUD sendte lån Selskapet som forandret livet mitt og familien min, et gudfryktig firma, Nora Mildred, var hun frelseren GUD sendt for å redde familien min med et lån på $ 100 000 USD, kontakt henne noramildred.loan@hotmail.com

  SvarSlett
 21. Hei alle sammen,
  Mitt navn er fru Ralph Lauren, jeg bor i Norge, og livet er verdt å leve komfortabelt for meg og min familie nå, og jeg har virkelig aldri sett godhet vist meg så mye i mitt liv som jeg er en sliter mamma med to barn, og jeg har vært går gjennom et alvorlig problem da mannen min opplevde en forferdelig ulykke sist to uker, og legene sier at han må gjennomgå en delikat kirurgi for at han skal kunne gå igjen og jeg ikke hadde råd til regningene for operasjonen hans da jeg dro til banken for et lån og de slår meg ned og sier at jeg ikke har kredittkort, derfra kjører jeg til min far, og han var ikke i stand til å hjelpe, da da jeg surfer gjennom google svar og jeg kom over en låneutlåner MR. George Franklin, som gir lån til en rimelig rente på 2%, og jeg har hørt om så mange svindel på internett, men i denne desperate situasjonen hadde jeg ikke annet valg enn å gi det et forsøk og overraskende var det alt som en drøm, jeg mottok et lån på $ 95.000 USD, og ​​jeg betalte for min manns kirurgi og takk GUD i dag, han er ok og kan gå og jobber og byrden er lengre så mye på meg, og vi kan mate godt og familien min er glad i dag og jeg sa til meg selv at jeg skal rope høyt til verden av Guds underverk til meg gjennom denne GUD fryktelige utlåner MR. George Franklin, og jeg vil gi råd til noen i ekte og seriøst behov for lån for å kontakte denne GUD fryktende mannen gjennom hans firmas e-postadresse: georgefranklincreditcompany@gmail.com eller WHATSAPP: +19292227999
  Fru Ralph Lauren

  SvarSlett