tirsdag 1. desember 2009

Språk er makt – et par viktige ord om økonomi

Dragen har vært ute og reist med jobben. Igjen. Denne gangen gikk turen til Utlandet. Utlandet er verdens største land, både hva folketall og areal angår.

Ettersom det var et formål med turen, og opptil mange timers arbeid hver dag, var alle utgifter dekket. Det er likevel ikke til å unngå at det går noen kroner underveis. Ikke så mange, men litt ble det da. En kjole, hverdagskjole denne gangen, og den er flittig brukt. Jeg har den på meg i skrivende stund. Den kostet 40 euro. Ingen formue, i hvert fall ikke for meg som bare går i kjoler på jobb, og som er forpliktet til å kle meg litt skikkelig. Jeg står inne for kjøpet av kjolen.

Nuvel – det jeg skulle snakke om, var de to utenlandske ordene jeg lærte meg på turen. Det ene så jeg på en minibank. Minibank er jo et bra og forståelig ord på norsk, men i denne avdelingen av Utlandet heter minibank noe langt mer talende, nemlig Geldautomat.

Tar du ut penger du egentlig ikke har, fra dette hullet i veggen, setter du deg i enda mer gjeld.

Jeg syns det var et veldig bra navn på en innretning vi er så vant til å se rundt oss at vi knapt nok legger merke til den. Nå for tiden tror nemlig ikke barna at penger vokser på trær lenger, de tror penger kommer ut av hull i veggen. Det er jo sant det – gitt at man faktisk har pengene på konto.

Det å hente penger fra kredittkort og ut av et hull i veggen trenger jeg vel ikke kommentere en gang. Det er dyrt og unødvendig..

Totalt bedrag

Jeg har en stor last – designerkaffe. Designerkaffe er kaffe som er blandet med varm melk. Noen ganger inneholder den sjokoladesirup i tillegg til espresso og melk. Navnet designerkaffe kommer av at den er oppskrytt og overpriset, samtidig som mange gjerne vil ha sånt. Undertegnede er intet unntak. Koffein er det beste av de lovlige rusmidler, og lastenes sum er konstant. Men likevel. Jeg burde gjøre noe med denne lasten.

Der stod jeg da, i Utlandet, og bestilte denne overprisede herligheten, på en verdensomspennende kjede. Riktignok lager de god mokka, men 4 euro? Det er mye penger for en skvett kakao blandet med espresso.

På kvitteringen stod det andre utenlandske ordet jeg merket meg; Betrag. Det er sikkert sant det som stod på kvitteringen for designerkaffen: total Betrag.

Pengemannens anm.: Siden Dragen sikkert har sendt både kvitteringer og betrag videre til arbeidsgiver for utgiftsdekning ble jeg nødt til å stjele et bilde fra nettet. Og det viser på en utmerket måte at også pengespillet Keno er det reneste betrag.
Her kan du lese tidligere gjesteinnlegg fra Dragen.

6 kommentarer:

  1. Vi alle har våre laster. Jeg har hatt snus. Men er nå snusfri etter en ukes tid. Slitsomt i starten men det går bra nå.

    Jeg lurer på om Dragen er flyvertinne jeg, siden hun reiser så mye. Og må være propert kledd. :)

    SvarSlett
  2. Nei, jeg er ikke flyvertinne. Langt derifra. Jeg har en helt vanlig kontorjobb, men må reise litt. Flyvertinner har jo uniform på jobb, de trenger ikke kjøpe arbeidsklær.

    Alle burde kle seg skikkelig på jobb. Jeg har hørt at man skal ikke kle seg til den jobben man har, men til den man ønsker seg.

    SvarSlett
  3. Jeg tipper Dragen arbeider i et såkalt rekrutterings- og bemanningsselskap.

    SvarSlett
  4. Du tipper feil, Abeltveit. Jeg har en helt vanlig kontorjobb.

    SvarSlett
  5. ARE YOU IN NEED OF ANY TYPE OF LOAN?
    Guaranteed Instant cash offer here Online apply now
    Quick financial cash offer
    Do you need Finance? Are you looking for Finance?
    Are you looking for finance to enlarge your business?
    We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get a finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bill Then send us an email now for more information Contact Us Via.email: indiabullsfinance@post.cz or Whats-app us on: +447440072239
    Mr Usman

    SvarSlett
  6. Hej mine damer og herrer, har du brug for økonomisk hjælp? Jeg er Susan Benson. Jeg er långiver og også finansiel konsulent.

    Har du brug for et erhvervslån, personlige lån, realkreditlån eller et lån for at gennemføre dit projekt? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale, at du kontakter mit firma. Vi yder alle former for lånetjenester inklusive lang- og kortfristede lån. For mere info, skriv til os via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddel os direkte på WhatsApp via: +447903159998 & modtag et svar på et øjeblik.

    Vi er en omfattende finansiel servicevirksomhed, og vi er forpligtet til at hjælpe dig med at forbedre dine langsigtede og kortsigtede økonomiske mål. Vi er specialiserede i at levere strukturerede finansieringsløsninger til enkeltpersoner og virksomheder på den mest effektive og hurtigste måde.

    Her er nogle grunde til, at du skal kontakte os for et lån;
    * Bekvemmelighed - Du kan ansøge om et lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløb - Du bestemmer, hvor meget du vil låne.
    * Hurtig direkte finansiering - Modtag dit lån inden for 24 timer efter godkendelse.
    * Fleksibel rente på 3%.
    * Høje godkendelsespriser
    * Fleksibel tilbagebetaling - Du får chancen for at vælge tilbagebetalingsdato enten ugentligt, månedligt eller årligt i en varighed på 1-30 år.
    * Enkel online applikation.
    * Personlig vejledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte afgifter

    Gå ikke glip af en mulighed på grund af mangel på midler. Kontakt mit firma nu, vi kan hjælpe dig med et lån, fordi vi har hjulpet mange enkeltpersoner og organisationer, der har haft økonomiske vanskeligheder over hele verden

    For mere information om vores lånetilbud bedes du sende os din låneanmodning via:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Mellemmænd / konsulenter / mæglere er velkomne til at medbringe deres kunder og er 100% beskyttede. I fuld tillid vil vi arbejde sammen til fordel for alle involverede parter.

    SvarSlett