onsdag 29. juli 2009

Sparesmart.no

Jeg har grublet og tenkt en del i det siste på hvilken bankforbindelse jeg bør holde meg til. I innlegget ”Bør jeg bytte bank?” konkluderte jeg med at jeg ville forbli kunde i Skandiabanken og heller flytte en større andel av pengene mine over til rentefondet Skagen Høyrente. Begrunnelsen min var at Skandiabanken slett ikke har de beste rentebetingelsene lenger, mens Skagen Høyrente derimot er konkurransedyktig med de beste innskuddsrentene.

I skrivende stund er effektiv rente i Skagen Høyrente på 2,23 %. Effektiv rente i et rentefond er den avkastningen fondet vil gi kommende 12 måneder, forutsatt at rentenivået og fondets rentefølsomhet ikke endrer seg. Den effektive renten er dermed ingen garanti for hva den faktiske avkastningen kommer til å bli. Den kan bli høyere eller lavere enn det den effektive renten uttrykker i dag.

I Sparesmart.no er renten i øyeblikket 3,35 % (ned fra 3,60 % i juni). Renten er med andre ord over én prosentpoeng høyere enn effektiv rente i Skagen Høyrente. Sparesmart.no kan selvsagt heller ikke garantere at denne rentesatsen blir stående. Den vil opplagt endre seg i takt med resten av rentemarkedet. Det Sparesmart.no derimot gjør er å garantere at de alltid vil være blant de fem beste på innskuddsrente i oversikten til finansportalen.no

Jeg har derfor opprettet konto hos Sparesmart.no. Om du bruker BankID fra før så er det gjort på noen øyeblikk å opprette ny konto, men av en eller annen grunn tar det opp til to virkedager før du kan ta kontoen i bruk. Ventetiden er over for min del, og jeg har nettopp overført de første kronene til min sparesmartkonto. Jeg har ikke tenkt å bytte til sparesmart.no helt, men en del av bufferen min kommer til å bli plassert i denne banken.

Er det noen grunn til å tro at Sparesmart.no kommer til å fortsette å ha de beste innskuddsrentene? Ja faktisk, det tror jeg. Den er en helt ny aktør på markedet, etablert så sent som 15.mai 2009, og er fullstendig avhengig av å opparbeide seg et godt rykte. Det finnes om lag 130 banker i Norge, med stort og smått. Om Sparesmart.no skal han noen mulighet til å opparbeide seg en markedsandel er de rett og slett nødt til å være best.

Tilbyr de noe middelmådig vil ingen gidde å bli kunde og dermed vil veien til skifteretten bli kort. DnBNor derimot er så stor og vel etablert at de trygt kan levere produkter som ligger langt under middelmådighet, noe de også gjør, og fortsatt oppleve at kundene er lojale. Norske bankkunder er alt for sløve (meg selv inkludert).

Nettbanken til Sparesmart.no er veldig enkel. Her finnes ingen fancy grafikk eller finurlige tekniske løsninger. Alt er laget så enkelt som mulig, og det er tydelig at de anstrenger seg for å holde kostnadene lave. De tilbyr heller ingen andre produkter en Sparesmartkonto. Ingen boliglån, ingen billån, ingen kredittkort. Keep it Simple, Stupid.

16 kommentarer:

 1. Pengemannen, det er feil i linken din.

  SvarSlett
 2. Takk for at du gav beskjed Anonym. Feilen er nå rettet.

  SvarSlett
 3. Avtalevilkåra er til sparesmart er jo litt betenkelige... Utlevering av informasjon om transaksjonar til andre selskap o.l.

  SvarSlett
 4. Det står i vilkårene til sparesmart.no at "banken kan utleverer bruks- og transaksjonsopplysninger samt andre dybdeopplysninger om kundeforholdet til et felles
  kunderegister med andre selskaper innenfor samme finanskonsern eller samarbeidende gruppe."

  Det er stor forskjell på å utlevere transaksjonsopplysninger til et vilkårlig selskap (eksempelvis at sparesmart.no skulle selge våre opplysninger til div. postordreselskap) og det å utlever samme opplysninger innen samme konsern.

  Fra vilkårene i DnBNor kan vi lese følgende: "Utlevering til annet konsernselskap/selskap i samme samarbeidsgruppe eller til sentralt kunderegister i konsern/samarbeidsgruppe vil ellers bare skje i den grad taushetsplikten ikke er til hinder."

  Taushetsplikten gjelder selvsagt alle banker.

  Dette er med andre ord standard vilkår som du finner i alle banker/finansinstitusjoner.

  Forøvrig kan jeg være enig med deg. Jeg mener at jeg må ha rett til å være kunde i f.eks. DnBNor Bank AS uten at opplysninger om mitt kundeforhold blir tilgjengelige for andre selskaper i DnBNor konsernet som Vital Forsikring, Postbanken, DnBNor Kapitalforvaltning, DnBNor Eiendom, Admiral Hotel AS, DnBNor Boligkreditt AS, Postbanken Eiendom osv. osv.

  SvarSlett
 5. Det er nok mange som kunne ha hatt mye bedre rente på sine sparepenger. Selv i disse lav-rente tider. Jeg tror mesteparten rett å slett ikke gidder å sette seg inn i det.

  Hjemme hos oss har vi to banker vi benytter oss av. Sparebank 1 (de som var villig til å gi oss boliglån), og Skandiabanken.

  Skandiabanken har mesteparten av pengene, bortsett fra lønnskonto og regningskonto som vi har i Sparebank 1. De kontoene er der mest for enkelthetens skyld.

  Hvis vi hadde hatt en del penger på bok kanskje vi skulle vurdert å flytte pengene til en annen bank som gir høyere rente. Men nå er ikke det tilfelle for oss, enda.

  Hold oss oppdatert på hva du synes om din nye bank. :)

  SvarSlett
 6. Tror du har helt rett Formuebygging. Folk gidder ikke bry seg så lenge man (tror man) har det bra der man er.

  Jeg skal holde dere oppdatert ang. sparesmart.no

  SvarSlett
 7. Hvordan er erfaringene med sparesmart.no frem til nå?

  Har selv vurdert å opprette en høyrentekonto i enten yABank eller sparesmart.no siden renteinntektene nesten vil dobles i forhold til en kapitalkonto i Postbanken slik tilstanden er i dag.

  SvarSlett
 8. Min erfaring med sparesmart.no frem til nå er helt ok. Sparesmart er som banker flest, bare med litt kjedligere grafikk og mye høyere rente :)

  Foreløpig bruker jeg Sparesmart bare som et sted hvor jeg plassere noe av bufferen min. Dvs. at jeg så langt kun har satt inn penger der. Jeg har fortsatt ikke tatt ut noe, eller betalt regninger der i fra.

  Brukergrensesnittet er veldig enkelt, ryddig og lett å navigere i. Så jeg ser ingen grunn til ikke å bruke banken så lenge den har høyest rente på innnskudd.

  SvarSlett
 9. Er det trygt å bruke sparesmart.no når det er en del av Terra? Kan man miste pengene eller no?

  SvarSlett
 10. Sparesmart.no er medlem av Bankenes sikringsfond. Det betyr at innskudd opp til 2.000.000 er sikret selv om banken skulle gå konkurs.

  Det er med andre ord akkurat like sikkert/risikabelt å være kunde i Sparesmart.no som det er å være kunde i Nordea, DnBNor, Sparebank1, Skandiabanken eller en av de andre bankene i landet.

  SvarSlett
 11. Oppdatering: Renta i sparesmart.no er nå 2,9 %. Dette gir banken en andreplass i lista til finansportalen.no (innskudd 10 000 kroner)

  Beste bank i øyeblikket er Nordax Finans AB med 3 %.

  yA Bank kommer på tredjeplass med 2,8 %

  SvarSlett
 12. Nå har jeg meldt meg inn hos sparsmart.no!.. Håper dette er seriøs bank?!.. Å at jeg ikke angrer siden!..

  SvarSlett
 13. Jeg opprettet akkurat også en konto hos sparesmart.no for en ukes tid siden. Så langt er jeg fornøyd med grensesnittet og renten. Har ikke så mye på sparekonto. Jeg byttet stort sett kun av prinsipp. På min tidligere sparekonto hadde jeg 12 gebyrfrie uttak og kun 1% rente.

  SvarSlett
 14. Har brukt sparesmart.no i 1 år nå og er fornøyd. Renten er høy, og det er det som betyr mest for meg + sikkerhet selvsagt. Det eneste negative - er litt komplisert å få betalt regninger osv. Man må etablere en kontakt hver gang du skal betale, istede for å skrive kontonr, så ferdig. Men ellers anbefaler jeg denne banken. Har tjent mye på renter her.

  SvarSlett
 15. hei, lyst å komme med ny oppdagering ang sparesmart.no nå? vurderer å bli kunde der men er litt ukomfortabel med å bli medlem av en bank som bare finnes på internett :/ (jeg er kansje litt gammeldags ;p )

  SvarSlett
 16. Hallo,

  Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

  Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
  Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  SvarSlett