lørdag 18. juli 2009

Større hus og lavere husleie

Vi har fått en kjempemulighet til å redusere kostnadene våre og øke livskvaliteten samtidig. Bestefar har flyttet på aldershjem og han har spurt om vi ønsker å bo i huset hans. Han vil ikke høre snakk om husleie, til nød kan vi få lov til å betale de faste kostnadene som forsikring og kommunale avgifter. Dette er barndomshjemmet som han har vært knyttet til i over 90 år og det er derfor uaktuelt for ham å selge. Det eneste han ønsker er at det skal bo folk der slik at hus og hage blir tatt vare på.

Vi har takket ja til tilbudet, både for å glede bestefar og for å spare kostnader. Og ikke minst vil det bedre vår egen bosituasjon. Dermed blir denne sommeren brukt til en del lettere oppussing før vi går i gang med selve flyttingen. Jeg kan i utgangspunktet ikke fordra å flytte. Alt arbeidet med å pakke ned og pakke ut klær og kopper og glass og nips og naps er ikke det som frister mest i sommervarmen. Denne gangen tror jeg derimot at det skal gå greit. Vi skal ikke flytte lenger enn at det er gangavstand. Gateadressen blir selvsagt ny, men postnummeret blir det samme. Så nå er jeg i gang med å gi tak og vegger et strøk maling, og det samme skal kjøkkeninnredningen få. Deretter er det bare å spasere bort med flyttelasset.

Selv om vi dekker kostnadene ved forsikring og kommunale avgifter regner vi med å spare om lag 4 000 kroner per måned på redusert husleie. Noe av dette kommer nok til å bli spist opp av høyere strømutgifter. Vi flytter tross alt fra en leilighet på 55 kvm til en enebolig med to fulle etasjer pluss kjeller og loft. I tillegg er huset gammelt og oppfyller neppe dagens krav til enøk. Så til høsten skal det bli interessant å se hvordan det går med utgiftene til strøm. Jeg skal hvertfall prøve å følge disse tipsene til strømsparing. Vi har ikke helt bestemt oss for hvordan vi skal disponere pengene vi sparer, men det mest sannsynlige er at de vil gå med til å dekke noen av kostnadene ved neste års bryllup. Uansett kommer dette til å styrke budsjettet vårt ytterligere.

I tillegg til huset følger det med stor hage med ripsbusker, bringebær, stikkelsbær og epletre. Og som om ikke det er nok har hagen både en bekk og et lite drivhus hvor det akkurat er plass til tomatplantene mine. Dette må jo bare bli toppen av lykke. Veien til rikdom handler ikke bare om å skaffe seg størst mulig formue – verdien av livskvalitet er vanskelig å måle i penger.

Foto 1: Mike Wade, sxc.hu
Foto 2: Jotun.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar