onsdag 22. april 2009

Bytt forsikringsselskap og spar penger

Jeg har nettopp skiftet forsikringsselskap, og det medførte en reduksjon på over 2 000 kroner per år. Denne gangen flyttet jeg forsikringene fra If til TrygVesta, men det kan godt tenkes at du sparer enda mer penger på å flytte dine forsikringer motsatt vei. Alt ble ordnet på telefon, og det hele var gjort på rundt en halvtime.

Årsaken til at det er så mye å spare er ganske enkel: De aller fleste forsikringsselskap gir deg introduksjonstilbud og spesielle rabatter for nye kunder, selv om selskapet benekter at kunden har fått spesialrabatt. Dette var noen en bekjent fortalte meg for en stund siden. Han har jobbet mesteparten av livet med forsikring og kunne videre fortelle at disse rabattene normalt trappes gradvis ned, men i noen tilfeller kuttes de tvert av allerede det andre året du er kunde.

De siste årene har vi nesten ikke hatt inflasjon i Norge, og den langsiktige målsetningen til myndighetene er at prisene skal stige med 2,5 % per år. Finn fram gamle kontoutskrifter, kviteringer eller forsikringspoliser og sjekk om din forsikringspremie har økt vesentlig mer enn inflasjonen. I så fall er det stor sannsynlighet for at det er noen rabatter du tidligere har hatt som selskapet nå har kuttet bort.

Da er det bare å løfte opp telefonrøret og begynne å ringe rundt til en håndfull forsikringsselskaper, eller bruke nettsidene deres. Det kan vises seg at du får svært god timebetaling for den enkle jobben.

I tillegg til introduksjonsrabatt er det flere av forsikringsselskapene som gir deg ett bonusnivå høyere når du flytter bilforsikringen. Er du ung sjåfør, eller har vært uheldig og hatt noen bonusreduserende skader, så kan du faktisk skifte forsikringsselskap hvert halvår med det resultat at du kommer dobbelt så fort opp i maks bonus.

Foto: zvon, sxc.hu

3 kommentarer:

  1. Husk at det trenger ikke å lønne seg å flytte personforsikringer. Da må man ofte inn med ny egenerklæring, og hvis man har hatt en skade/sykdom siden sist så kan man få unntak for denne skade/sykdommen

    SvarSlett
  2. Godt poeng Bodil! I mange tilfeller vil det rett og slett være en katastrofe å flytte en personforsikring fra ett selskap til et annet.

    SvarSlett
  3. hvilket forsikring selskap lønner seg for moped forsikring

    SvarSlett