søndag 5. april 2009

Handletur kom inn på budsjett

Denne ukas lørdagshandel endte på 1050 kroner - en skarve femtilapp over budsjettet. Med tanke på at vi har lagt vesentlig under budsjett de siste ukene så var vel ikke det noe annet enn ventet. Handlekurven inkluderte også mye ekstra kos til påskeuka, som brus og sjokolade og pils og diverse annet småsnacks. Sånn sett er det i grunnen godt gjort at det ikke ble enda dyrere. Årsaken til det er rett og slett at fryseren inneholder middag for lang tid fremover. Vi har fortsatt igjen både pinnekjøtt og ribbe fra julehelga, så vi fant ut at var unødvendig med innkjøp av noe ekstra festmat til langhelga.

I dag har Pengemannen droppet brødbaking til fordel for kjøttkakelaging. Og kjøttkakene har jeg laget av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttkaker er ikke den mest utbredte middagsretten, og må nok regne med å være lillebror til de tradisjonelle kjøttkakene i lang tid. Googler du kyllingkjøttkaker får du 290 treff - mot ca 57 200 for bare kjøttkaker, og det er nok en grunn til det også. For å sitere Fruen: ”Det er ikke det at det smaker vondt. Det er bare det at det smaker annerledes.” Det må innrømmes at kjøttkaker av vanlig kjøttdeig smaker bedre.

En ikke fullt så bra nyhet er at vi har brutt vårt selvpålagte midt-i-uka-butikk-besøksforbud. Først fordi forrige ukes brødbakst rett og slett ikke ble særlig vellykket. Vi spiste av brødet én dag før vi gav opp og Fruen gikk til bakeren og skaffet ekte vare. Andre gangen var rett og slett fordi vi var godtesyke begge to. OK da, jeg var mest godtesyk, og så overtalte jeg Fruen til at vi kunne unne oss noen søtsaker. Og vips så ble 150 kroner overført til Kiwi i bytte mot en pose med chips og sjokolade og brus og lakris. Og det smakte utrolig godt – men det gikk ikke så veldig lang tid før det var tomt. Rart det der. Holdbar til august 2009 står det på pakken - og så holder det ikke en hel kveld en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar