lørdag 14. mars 2009

Ut og handle mat

Nok en uke har passert uten sprekk i budsjettet. I dag er det Lørdag og det betyr at det er handledag i det pengemannske hjem. Forrige uke handlet vi en del mer enn bare dagligvarer, så denne uka klarer vi oss veldig godt med bare Rema 1000.

Ja, det er ikke uten grunn at vi handler mat akkurat på Rema 1000. I det lange løp er den rett og slett billigst. Dette viser også DinSides store pristest. I følge DinSide vil en familie på fire spare over 7 600 kroner ved å konsekvent velge Rema 1000 fremfor den dyreste butikken. Baksiden ved å velge Rema 1000 er at vi går glipp av en del veldig gode tilbud på de dyrere forretningene.
Jeg må nok ha en diskusjon med Fruen om vi ikke skal begynne å utforske tilbudsmulighetene litt bedre i fremtiden. Etter at jeg fikk viljen min for vel ett år siden har vi ikke fått reklame i postkassen, så jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv for at vi ikke får med oss alle tilbudene. Det frister ikke å gå tilbake til den tiden hvor postkassen var stappfull av reklame, så da må det vel bli tilbusaviser på mail tenker jeg.

Foto: Mette Finderup sxh.hu

6 kommentarer:

 1. Tilbudsaviser på mail skaper i det minste ikke papirsøppel. Ellers synes jeg dere er utrolig flinke til å holde dere til en dag med handling.

  Her i huset skulle jeg gjerne gjort det samme, men uansett hvor mye jeg planlegger handlingen så er det alltid noe som ikke ble med hjem. Og med så godt som 4 voksne i familien(i det minste i matveien) så holder det hardt beregne matforbruket for den kommende uken.. Enkelte uker spises det for en formue, og andre uker går det mer normale mengder mat. Så da får jeg vel bare innse at dette proskjektet får halte litt. For hovedhandlingen foregår en gang i uka, og det skyldes ikke at jeg ønsker å spare, men at jeg hater å handle mat..

  SvarSlett
 2. Så langt har det gått over all forventning med kun én handledag per uke. Men så har vi alltid et lite lager av varer med lang holdbarhet så mangler det noe, så finner vi noe annet å erstatte det med.

  Jeg ser ikke helt frem til å få tilbud på dagligvarer på mail heller. Papirsøppel eller mailsøppel...de ene er mye mer miljøvennlig, men den andre er vel så irriterende. Må nok tenke litt på den der :)

  SvarSlett
 3. Hei! Fantastisk fin blogg du har her! :) Jeg hadde et spørsmål til deg;
  Min økonomi funksjonen i skandiabanken, hvordan fungerer den? Jeg ville lagt til flere punkter for å se matvarehandlingen vår o.l. men er det noen mulighet?

  På tilbudsweb.no kan du gå inn og lese alle de lokale reklameavisene du vil! Her er alt mulig av reklame, og det er mange forskjellige kategorier.

  Mvh Marie

  SvarSlett
 4. Hei Marie. Du kan legge til så mange kategorier du vil i "Min økonomi" i Skandiabanken. Men en svakhet er at beløp som fremkommer på kontoutskriften ikke kan deles opp i flere forskjellige kategorier.

  Eksempel: Du har handlet på Rema 1000 for kr 800,- og dette vises i kontoutskriften din. Når du skal plassere denne utgiften i riktig kategori i "Min økonomi" så må hele beløpet plasserer i en og samme kategori. Du kan ikke dele den opp og si at kr 600 var mat, kr 150 var vaskemidler og kr 50 var godteri.

  Det er også en av grunnene til at vi ikke skiller mellom mat og andre husholdningsutgifter i vårt budsjett, selv om vi strengt tatt burde gjort det.

  Takk for tipset om tilbudsweb.no. Den skal jeg sjekke ut!

  SvarSlett
 5. Tilbudsweb.no er kjempetips :) - kan både abonnere og velge hva du ønsker å abonnere på. Eller bare gå inn å sjekke tilbud når dutrenger det - og miljøvennlig

  SvarSlett
 6. Enig! Tilbudsweb.no er skikkelig bra. Fruen er helt forelsket :)

  Og jeg er strålende fornøyd med at jeg kan følge med på tilbud uten å få all reklamen i postkassen :)

  SvarSlett